Menu
En kvinne testes for covid-19 i Seoul. I Sør-Korea ble det registrert 2.223 nye smittetilfeller det siste døgnet, det høyeste antallet på ett døgn siden pandemien brøt ut. Foto: Im Hwa-young / Yonhap via AP / NTB

Ny smittetopp i Sør-Korea

I Sør-Korea er det registrert 2.223 nye koronatilfeller det siste døgnet, det høyeste antallet på ett døgn siden pandemien brøt ut.

Av NTB | 11.08.2021 04:22:03

Medisin og helse: Til tross for at det ble innført strenge restriksjoner for mer enn en måned siden, har landet slitt med å holde nede spredningen av deltavarianten, som er mer smittsom enn den opprinnelige alfavarianten av viruset.

I starten skjedde smittespredningen primært i området rundt hovedstaden Seoul, men nå er mer enn halvparten av de nye smittetilfellene utenfor hovedstadsområdet. Særlig på feriesteder, der myndighetene bekymrer seg for at folk i mindre grad etterlever rådene, øker smitten. Alle som kommer tilbake fra ferier, oppfordres nå til å teste seg før de er tilbake på jobb.

42 prosent av landets befolkning har fått minst én dose med koronavaksine. Målet er at andelen skal bli minst 70 prosent i september, skriver Reuters.

(©NTB)

Flere nyheter: