Menu
En kvinne tester seg for covid-19 i Amsterdam. Det ble registrert nesten 35.000 nye koronatilfeller i Nederland på døgnet fram til fredag, rundt 10.000 flere enn landets forrige toppnotering. Foto: Peter Dejong / AP / NTB

Ny smittetopp i Nederland

Det ble registrert nesten 35.000 nye koronatilfeller i Nederland på døgnet fram til fredag, rundt 10.000 flere enn landets forrige toppnotering.

Av NTB | 08.01.2022 02:45:22

Det er også rundt 10.000 flere enn smittetallet dagen i forveien, noe som kan tyde på at smitten sprer seg i landet trass i strenge smitteverntiltak. Myndighetene legger skylda på omikronvarianten, som nå er dominerende i landet.

Det trekkes også fram at fredagens høye tall til dels skyldes tekniske problemer med telling dagen før, men det har vært en økning på 63 prosent økning i antall positive koronatester.

Helseeksperter i landet frykter at smitteøkningen kan føre til at også antallet koronasmittede som trenger hjelp på sykehus, øker. Det er ventet en avgjørelse neste uke om den nåværende nedstengningen skal fortsette eller løses opp.

(©NTB)

Flere nyheter: