Menu
Det er registrert 218 nye koronasmittede i Trondheim det siste døgnet. Foto: Gorm Kallestad / NTB

Ny smitterekord i Trondheim: 218 nye registrerte koronasmittede

Det er registrert 218 nye koronasmittede i Trondheim det siste døgnet. Aldri før har så mange blitt registrert smittet på et døgn i kommunen.

Av NTB | 03.11.2021 09:52:52

Medisin og helse: 138 av de nye smittede er under 20 år. 46 av disse er under 10 år, opplyser Trondheim kommune i en pressemelding.

Det ble foretatt 516 PCR-tester i Trondheim kommune tirsdag.

Tirsdag gikk kommunen ut med en anbefaling om bruk av munnbind på offentlige steder der det ikke er mulig å holde minst én meters avstand.

– Dette gjelder spesielt på buss eller annet offentlig transportmiddel, der man blir sittende eller stående tett på hverandre over litt tid, sa kommuneoverlege Tove Røsstad.

På grunn av stort smittetrykk de siste dagene vil det ikke lenger være mulig for smittevernkontoret å ringe smittede. Alle vil i stedet få SMS med instrukser, ifølge kommunen.

– Det er svært viktig at alle som får påvist smitte, selv varsler sine nærkontakter. Dersom det gjelder barn i skole eller barnehage, må foresatte også kontakte skolen eller barnehagen, sa kommuneoverlegen tirsdag.

St. Olavs hospital hadde tirsdag sju innlagte koronapasienter. En av pasientene ligger på intensivavdeling med respirator.

(©NTB)

Flere nyheter: