reklame for Sheiken Bowling
Menu
Viktor Hovland falt ytterligere på listene i PGA-sluttspillturneringen i Illinois, og plassen i tourmesterskapet neste helg er i fare. Foto: Charles Rex Arbogast, AP / NTB scanpix

Ny slitsom dag for Hovland, kan miste tourfinalen

Viktor Hovland hadde en ny slitsom dag på golfbanen og falt til rundt 40.-plass med en ny runde tre slag over par. Plassen i PGA-tourmesterskapet er i fare.

Av NTB | 29.08.2020 22:22:59

Sport: Turneringen i Olympia Fields er den andre av tre i PGA-sluttspillet, og Hovland kjemper for å bli første nordmann som kommer med i selve PGA-tourmesterskapet i Atlanta neste helg.

Bare de 30 beste totalt i touren kommer dit, og selv sistemann i den turneringen innkasserer ifølge golfsiden.no om lag fire millioner kroner. Da Hovland hadde spilt ferdig lørdag, lå han ifølge PGA-tourens egne lister an til å falle til 31.-plass på poenglista, men da alle hadde spilt ferdig var han oppe på 28.-plass fordi noen av rivalene gjorde det dårlig.

Sammenlagtlista oppdateres fortløpende gjennom helgen med poengene hver spiller vil få om de beholder plasseringen de har i øyeblikket, men det er stillingen ved turneringsslutt søndag som avgjør hvem som kommer gjennom nåløyet.

Imidlertid sitter birdiene svært langt inne på banen i Olympia Fields, og etter tre runder er bare to spillere under par totalt i turneringen. Hideki Matsuyama og Dustin Johnson er begge ett slag under par etter sine 69-runder lørdag, og det gir dem to slags ledelse.

Johnson og Matsuyama ligger også an til å bli nummer en og to på tourens sammenlagtliste.

Søndag står han overfor en stor oppgave i forsøket på å kvalifisere seg til tourfinalen, og det kan komme til å stå veldig mye på spill når han putter mot slutten av runden.

Hovland var på delt 14.-plass i turneringen etter en 71-runde første dag. Fredagens 73-runde sendte ham ned til delt 23.-plass, og lørdag ble det en ny 73-runde. Totalt betyr det sju slag over par, som normalt ville gitt plass i bunnsjiktet i en PGA-turnering.

Hovland måtte tåle bogey på 2., 6., 11. og 15. hull lørdag, men pyntet på resultatet med birdie på 4. og 14. hull. Han var på 28.-plass i turneringen før en ny bogey på siste hull sendte ham nesten ti plasser lenger ned og reduserte hans projiserte poengfangst.

(©NTB)

Flere nyheter: