Menu
Dennis Hauger fra da han vant hovedløpet i Formel 2-helgen i Aserbajdsjan forrige måned. Foto: Grand Prix Photo / NTB

Ny skuffelse for Hauger i Formel 2

Dennis Hauger og Prema-laget trøbler videre med å få opp toppfarten på bilen i Formel 2. Fredag ble han kun nummer 15 i kvalifiseringen i Østerrike.

Av NTB | 08.07.2022 16:46:04

Sport: Plasseringen betyr at det går mot nok en tøff helg for Hauger. Utgangspunktet gir ham minimale sjanser til et skikkelig toppresultat.

Heller ikke stallkameraten Jehan Daruvala lyktes i kvalifiseringen. Inderen la seg inn på 11.-plass, og Prema har en jobb å gjøre for å løse fartsproblemene.

Hauger kom til Østerrike etter en tung løpshelg på Silverstone-banen i England. Også da slet han med å få ordentlig fart på bilen i kvalifiseringen (13.-plass) og sprinten (15.-plass), mens han krasjet ut tidlig i hovedløpet.

Der ble han presset ut av banen og fikk ødelagt hjulstillingen på bilen. Deretter fulgte en stygg krasj, men Hauger slapp fra det uten skader.

F2-reglene tilsier at startrekkefølgen i sprintløpet snus på hodet for de ti beste i kvaliken. Det betyr at newzealandske Marcus Armstrong på 10.-plass kjører ut først i lørdagens sprint. Dagen etter starter bilene hovedløpet etter plasseringene de fikk fredag.

Frederik Vesti fra Danmark vant kvalifiseringen og får beste startspor søndag.

Hauger har to seirer hittil som Formel 2-fører. De kom på sprinten i Monaco i slutten av mai og i hovedløpet i Aserbajdsjan to uker senere.

(©NTB)

Flere nyheter: