Menu
Superligasjef Bernd Reichart håper å overtale flere klubber inn i superligaprosjektet sammen med Juventus, Real Madrid og Barcelona. Foto: Marco Alpozzi / LaPresse via AP / NTB

Ny sjef for superligaen: – Vil ha med tyske klubber

Bernd Reichart har tatt over som leder for den europeiske superligaen i fotball, og håper å få med tyske klubber som ennå ikke har tatt et standpunkt.

Av NTB | 19.10.2022 12:21:03

Sport: Superligaen, som ble lansert i april i fjor, har stadig ikke har fått noen startdato. Det er kun Juventus, Real Madrid og Barcelona som fortsatt er med etter at ni av tolv klubber trakk seg ut etter proteststorm fra supporterne, Det internasjonale fotballforbundet (Fifa) og Det europeiske fotballforbundet (Uefa). Blant klubbene som trakk seg ut var flere av dem fra Premier League.

Ingen tyske klubber var med i de opprinnelige planene, men det håper Reichart kan endre seg i fremtiden. Han er ny sjef for selskapet A22 Sports Management, som har styringen på ligaen.

– Selvfølgelig ønsker jeg å snakke med tyske klubber om hva som har endret seg, sier han og legger til at selskapet ser fram til å holde samtaler med store deler av Europa.

Juventus, Real Madrid og Barcelona er for tiden i en rettslig strid med Uefa i EU-domstolen. Klubbene anklager Uefa for å drive monopol, der en kjennelse er ventet neste år.

(©NTB)

Flere nyheter: