Menu
Harald Johnas Riiber tok sin fjerde strake kontinentalcupseier i kombinert. Søndag ble det firedobbelt norsk i Oberhof. Foto: Geir Olsen / NTB scanpix

Ny seier til Harald Johnas Riiber, firedobbelt norsk i Oberhof

Harald Johnas Riiber gikk søndag inn til sin annen kontinentalcupseier i kombinert på 15 timer. Det ble firedobbelt norsk i Oberhof.

Av NTB | 19.01.2020 16:10:53

Sport: Det var hopprennet i Klingenthal fredag kveld som dannet utgangspunkt for startrekkefølgen i Oberhof søndag morgen, og fire nordmenn gikk ut i klar ledelse. De kom også først til mål og i samme rekkefølge, tross relativt beskjeden fart i sporet.

Riiber vant rennet tross 24. beste langrennstid. Simen Tiller og Sindre Ure Søtvik tok de andre pallplassene, med Lars Ivar Skårset på fjerdeplass.

Med beste langrennstid gikk tyske Jakob Lange seg opp til femteplass. Han tok inn mye på de norske, men var 27,7 sekunder bak Riiber i mål og åtte sekunder bak Skårset.

Aleksander Skoglund gikk også fort søndag og gikk seg med tredje beste langrennstid opp fra 31.- til 10.-plass.

Riiber har vunnet alle de fire kontinentalcuprennene han har deltatt i denne sesongen, etter to seirer i Oberwiesenthal forrige helg, og herjer dermed på lignende vis som lillebroren Jarl Magnus gjør i verdenscupen. Sammenlagt er han toer i cupen bak Lange, som vant de tre første rennene og har hentet poeng i samtlige sju renn til nå.

Snømangel i Klingenthal gjorde at begge langrennene ble flyttet til Oberhof. De ble avviklet lørdag kveld og søndag morgen, med 15 timers mellomrom.

(©NTB)

Flere nyheter: