reklame for Sheiken Bowling
Menu
Arkivbilde: E. Solberg / Radio Haugaland

Ny runde med permitteringer i utelivsbransjen

Da selskapet Inventum i Haugesund fredag fikk beskjed om at de måtte stenge serveringen med midnatt fremover, hadde de ikke noe annet valg enn på ny permittere ansatte.

Av Egil M Solberg | 11.08.2020 16:13:34

Koronapandemi: Med hjemmeferie for mange og flere båtturister enn vanlig, har sommeren vært eventyrlig for restaurantene på kaien i Haugesund. Men fredag var det bråstopp for den positive utviklingen.

Nå mener restauranteier Bjørn Gerry Viksund i Inventum at det må ha vært feil å åpne grensene og tillate utenlandsreiser.

– Vi ser jo at smittet kommer med de som har vært i utlandet og tilreisende arbeidere. Da må det ha vært feil å åpne grensene så tidelig, sier Viksund til Radio Haugaland.

Han påpeker at han har stor forståelse for at det er mange hensyn å ta, men mener at ingen er tjente med stor smittespredning og ny nedstengning og restriksjoner.

Fredag måtte restaurantselskapet hans igjen gå til permitteringer etter at smitteoppblomstringen tvang frem redusert åpningstid på hans utesteder.

– Det er krevende å holde kontroll på smittevern utover natten, men det blir ikke noe bedre av at folk stimler sammen på privatfester heller, påpeker Viksund.

Bartender med korona

Det ble stor oppmerksomhet rundt nyheten om at en bartender i Haugesund var smittet med koronaviruset.

– Det er heldigvis ikke på kaien dette, eller på noen av våre utesteder. Vi følger smittevernreglene og tar disse på aller største alvor, understreker Viksund.

Han er opptatt av at alle gjestene skal føle seg trygge og ivaretatt når de gjester hans restauranter.

Hør innslaget fra vår podcast

Flere nyheter: