reklame for smiaa
Menu
Magnus Carlsen under VM i Fischersjakk sist år. Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Ny remis mellom Carlsen og Vachier-Lagrave

Magnus Carlsen hadde overtaket med svarte brikker, men måtte nøye seg med remis også i det andre partiet mot Maxime Vachier-Lagrave i fredagen onlineturnering.

Av NTB | 24.04.2020 17:32:29

Sport: Etter friske takter med hvite brikker i det første partiet endte det i remis, og en lignende oppskrift ble fulgt i det andre partiet. Carlsen tok igjen kommandoen, denne gangen med svarte brikker, men som i det første partiet endte det opp med en ny remis.

Etter 61 trekk var partene om at nok var nok.

Carlsen var i tet med åtte poeng av ni mulige etter de tre første kampene i Magnus Carlsen Invitational, og det startet også godt mot Vachier-Lagrave i det første partiet. Carlsen hadde bra kontroll og tok initiativet mer eller mindre fra første trekk.

Etter 28 trekk viste sjakkcomputerne at Carlsen hadde 75 prosent sjanse til å vinne, men etter et dronningtrekk jevnet det seg ut og det endte med remis etter 35 trekk.

– Det kunne virke som om Magnus ville vinne, men det var aldri et enkelt parti, sa Jon Ludvig Hammer i TV 2s sending.

Magnus Carlsen slo verdenstoer Fabiano Caruana (USA) 3-1 i forrige kamp. I de to første kampene ble det seier over Hikaru Nakamura (USA) og Alireza Firouzja (Fide).

Hver duell består av fire hurtigsjakkpartier. Ved uavgjort kåres en vinner gjennom armageddon. De fire beste etter grunnspillet går til semifinaler.

(©NTB)

Flere nyheter: