Menu
Koronapandemien har ført til at nordmenn reiser langt mer i Norge enn før. I tredje kvartal i år ble det satt nye rekord både i antall reiser innenlands og pengeforbruk på slike reiser. Bildet er fra Pollen i Arendal. Illustrasjonsfoto: Halvard Alvik / NTB

Ny rekord i innenlandsreiser

I tredje kvartal dro nordmenn på 7,3 millioner reiser rundt om i Norge. Det er det høyeste antallet som noen gang er registrert.

Av NTB | 25.11.2021 10:00:15

Økonomi og næringsliv: Det er en økning på 14 prosent sammenlignet med samme kvartal i fjor.

Totalt viser reiseundersøkelsen fra Statistisk sentralbyrå (SSB) at nordmenn i juli, august og september gjennomførte 8,1 millioner reiser. Det er en økning på nesten 20 prosent sammenlignet med samme periode i fjor og omtrent like mange som før koronautbruddet i tredje kvartal.

Forskjellen er imidlertid at nordmenn i pandemien har reist mye mer i Norge, og langt mindre til utlandet. I tredje kvartal i år utgjorde turene innenlands ni av ti reiser.

Lettelser i reiserestriksjonene utover sommeren og høsten gjorde at flere tok turen til utlandet i løpet av kvartalet. Totalt 820.000 reiser er en økning på 122 prosent sammenlignet med samme periode i fjor, men likevel langt færre enn det som er vanlig.

I årene før koronapandemien lå antall utenlandsreiser på rundt 3 millioner i tredje kvartal.

Også når det gjelder pengebruken har nordmenn satt ny rekord. I tredje kvartal brukte vi 37,4 milliarder kroner innenlands i forbruksutgifter (transport, overnatting, mat, drikke, varer og tjenester) på reiser.

(©NTB)

Flere nyheter: