Menu
Denne ukens etterforskning har ført til at enda en person er pågrepet i korrupsjonssaken som involverer ansatte i Nordea bank. Foto: Gorm Kallestad / NTB

Ny pågripelse i korrupsjonssaken i Nordea

Politiet bekrefter at enda en person er pågrepet i korrupsjonssaken hos ansatte i Nordea Bank.

Av NTB | 01.06.2022 20:45:57

Økonomi og næringsliv: Politiet har onsdag kveld pågrepet en person etter å ha fått opplysninger i etterforskningen, opplyser politiet i en pressemelding.

– Den siktede er ikke ansatt i Nordea eller Nav. Siktede vil bli avhørt i løpet av kvelden, skriver Oslo politidistrikt.

Påtaleansvarlig Kristin Rusdal sier til NTB at hun ikke kan opplyse hvor denne personen er ansatt.

– Det er etterforskning denne uken som har ført til at vi fikk en ransakelsesbeslutning fra retten og en pågripelsesbeslutning, sier hun.

Fra før av er fem personer siktet for grov korrupsjon i forbindelse med mistanken om at 150 millioner kroner er utbetalt i lån basert på uriktig informasjon.

De fem ble pågrepet i en aksjon tirsdag, da sivilkledd politi aksjonerte mot Nordeas hovedkvarter i Norge på Majorstuen i Oslo. Samtidig slo politiet til mot flere privatadresser i en aksjon med over 50 politiansatte involvert.

De fem er siktet for grov korrupsjon eller medvirkning til dette. Fire av de siktede er eller har vært ansatt i Nordea og Nav. Alle ble løslatt tirsdag kveld etter å ha blitt avhørt av politiet.

(©NTB)

Flere nyheter: