Menu
Magnus Carlsen imponerte stort i Oslo mandag. Foto: Torstein Bøe / NTB

Ny overbevisende Carlsen-seier mot indisk 16-åring

Magnus Carlsen tok tre strake seirer og beseiret enkelt indiske Rameshbabu Praggnanandhaa i Champions Chess Tour-turneringen i sjakk i Oslo mandag.

Av NTB | 25.04.2022 20:45:49

Sport: Dermed fulgte den norske verdensmesteren opp den knusende seieren mot Anish Giri søndag. Også den kampen vant han etter tre hurtigsjakk-partier.

– Det var bra. Det første partiet er alltid veldig viktig, og jeg føler jeg har hatt mange sånne, dere begge har vist sitt beste. En knallhard fight der jeg ofte ender opp med å vinne til slutt. Da går som regel matchen også bra, sa oppsummerte Carlsen overfor TV 2.

Han innrømmet deretter at indiske Praggnanandhaa også i det andre partiet ga han visse utfordringer innledningsvis, men at stillingen etter hvert endret seg i Carlsens favør.

Mandag syntes formen å være bedre, og nordmannen viste ingen svakheter ved skjermen. 16 år gamle Praggnanandhaa ble ikke gitt mange mulighetene.

– Jeg kjenner meg veldig mye bedre i dag. Det hjelper helt klart, sa Carlsen.

Det spilles kamper sju dager på rad i turneringen, og spilleren med flest poeng blir vinner. Carlsen har tre trepoengere så langt.

De åtte deltakerne er samlet i Oslo, men turneringen avvikles likevel digitalt.

Den norske verdensmesteren har slitt med sykdom innledningsvis i turneringen på hjemmebane. Han var svært redusert da han tapte for vietnamesiske Le Quang Liem lørdag, og også søndag røpet sjakkstjernen at han ikke følte seg frisk.

Han har vunnet årets to første Champions Chess-turneringer. I den tredje, som er den første majorturneringen, slo sjakkstjernen polske Jan-Krzysztof Duda i første runde. Deretter ble det tap for Le i den neste, før det har blitt to strake seirer mot Giri og Praggnanandhaa.

(©NTB)

Flere nyheter: