Menu
Jacqueline Seifriedsberger mister OL. Foto: Geir Olsen / NTB

Ny østerriksk hopp-profil mister OL med koronasmitte

Smittesituasjonen er forverret i den østerrikske hopptroppen foran OL. Også Jacqueline Seifriedsberger mister vinterlekene i Kina etter å ha testet positivt.

Av NTB | 02.02.2022 10:07:03

Sport: Det bekrefter Det østerrikske skiforbundet onsdag.

31 år gamle Seifriedsberger avla en positiv virustest rett før avreise til Beijing. Det setter en effektiv stopper for hennes jakt på olympiske medaljer.

Så sent som tirsdag ble det kjent at verdenscupleder Marita Kramer også er koronasmittet. Hun kommer dermed heller ikke til start under rennene i Kina i tiden som kommer.

Lisa Eder er hentet inn som reserve for Kramer.

– Selvfølgelig faller verden sammen for Jacqueline, akkurat slik den gjorde for Marita. Du er klar til å reise, du føler deg frisk, men du får ikke lov. Sånt vil du ikke ønske for noen, sier Mario Stecher, sjef for skihopp og kombinert i den østerrikske skiforbundet.

– Jacqueline tilhørte den utvidede kretsen av medaljekandidater og har vært inne topp ti to ganger i år. Hun så ut til å komme i form i tide til OL, tilføyer han.

For Østerrike er smittesituasjonen svært dårlige nyheter. Fraværet til Kramer og Seifriedsberger svekker blant annet skinasjonens lag i den blandede lagkonkurransen.

Kvinnene åpner sitt OL med normalbakkerenn lørdag.

(©NTB)