Menu
Fra venstre: Norges Erling Braut Haaland, Alexander Sørloth, Mohamed Elyounoussi, Kristoffer Vassbakk Ajer, Morten Thorsby, Patrick Berg, Stian Rode Gregersen, Jonas Svensson, Birger Meling, keeper Rune Almenning Jarstein og Martin Ødegaard før VM-kvalifiseringskampen i fotball mellom Montenegro og Norge i Podgorica, Montenegro. De markerer for menneskerettigheter. Foto: Aleksandar Djorovic / NTB

Ny norsk trøyemarkering før kampen mot Montenegro

Også før den tredje kampen i VM-kvalifiseringen, mot Montenegro, markerte landslaget i fotball sin holdning i Qatar-debatten ved hjelp av budskap på trøyer.

Av NTB | 30.03.2021 21:36:13

Sport: Igjen brukte laget trøyene med «Human rights on and off the pitch» (menneskerettigheter på og utenfor banen) både under oppvarmingen og da de stilte opp til nasjonalsangene i Podgorica.

Som lørdag hevet de også venstre hånd og viste fem fingre, et menneskerettighetssymbol, da «Ja, vi elsker» ble spilt.

Før kampen mot Gibraltar forrige onsdag stilte de norske spillerne med ett budskap på trøyene under oppvarmingen («Respekt på og utenfor banen») og et annet da de stilte opp til nasjonalsangene («Menneskerettigheter på og utenfor banen»).

Mot Tyrkia beholdt de det siste budskapet, men fulgte opp med en registrering av at Tyskland hadde fulgt opp og spurte retorisk hvem som blir neste. Den biten var borte tirsdag, men snøballen har allerede rullet videre.

Etter Norge har ikke bare Tyskland, men også Nederland og Danmark gjennomført trøyemarkeringer i Qatar-debatten før VM-kvalifiseringskamper.

(©NTB)

Flere nyheter: