reklame for Haugesund Hudpleieklinikk
Menu
Sondre Solholm Johansen og Mjøndalen fikk en tung kveld på jobben. Foto: Jil Yngland / NTB

Ny nedtur for Mjøndalen – nærmer seg nedrykk

Mjøndalen var det førende laget i store deler av kampen, men Emil Bohinens tidlige scoring holdt kampen ut og inn til 1-0-seier for Stabæk.

Av NTB | 29.11.2020 20:08:16

Sport: Dermed begynner det å spøke for Mjøndalen sjanse til å overleve i Eliteserien. Med fire kamper igjen er det fire poeng opp til naborival Strømsgodset på kvalifiseringsplassen og fem poeng opp til Start på trygg grunn.

Mjøndalen møter Haugesund, Start, Rosenborg og Aalesund i sine fire siste kamper. Stabæk farer fortsatt midt på tabellen med sine 34 poeng.

Det var ikke engang spilt et minutt da Emil Bohinen ga gjestene fra Bærum ledelsen. 21-åringen lurte bort Mjøndalens Isaac Twum med en frekk skuddfinte før han banket ballen inn i nærmeste hjørne bak en utspilt Sosha Makani.

På tross av den tidlige borteledelsen tok Mjøndalen over initiativet i kampen etter ledelsen.

Bruntrøyene ropte på straffe midtveis i 1. omgang, men dommer Sigurd Smehus Kringstad vinket spillet videre.

Det så ut å bli enda mørkere for vertene da Twum ble liggende nede for telling etter en duell, men ghaneseren kom seg på beina.

Nevnte Twum ble tatt av i pausen sammen med Martin Rønning Ovenstad. Inn kom unggutten Erik Stavås Skistad og toppscorer Shuaibu Ibrahim.

Ole Amund Sveen var nære utligning da han fosset framover mot Stabæk-buret, men skuddet ble avverget av Sandvik.

På tross av en ærlig sluttspurt fra Vegard Hansens menn ble det aldri flere mål i Nedre Eiker. Mjøndalen reiser til Haugesund i midtukens runde, før de tar imot Start til et livsviktig bunnoppgjør neste helg. Stabæk tar imot Vålerenga.

– Kanskje vi ikke burde scoret. Vi spiller «ræva» etter at vi scorer og legger oss bakpå. Fortsetter vi slik, så vinner Mjøndalen. Utrolig skuffende, sa Bohinen til Eurosport i pausen.

Marcus Antonsson kunne doblet ledelsen da han kom alene med Makani like før pause, men svensken rotet bort ballen – og dermed også sjansen til å sette inn sitt første mål for Stabæk.

(©NTB)

Flere nyheter: