reklame
Menu
Israels statsminister Benjamin Netanyahu har kunngjort en ny, tre uker lang nedstengning av landet for å bremse koronasmitten. Foto: AP / NTB scanpix

Ny nedstenging av Israel

Israels statsminister Benjamin Netanyahu har kunngjort en tre uker lang nedstenging av landet på grunn av oppblomstring av koronasmitte.

Av NTB | 13.09.2020 20:52:58

Medisin og helse: Israel blir dermed trolig det første landet som foretar en ny omfattende nedstengning på grunn av pandemien. Tiltaket iverksettes fra førstkommende fredag og skal vare i tre uker.

Skoler, hoteller og serveringssteder stenges, det samme gjør det fleste butikker. Det blir også restriksjoner på bevegelser, blant annet blir det forbudt å bevege seg lenger enn 500 meter fra hjemmet sitt med unntak av helt nødvendige ærender.

– Målet vårt er å stanse smitteøkningen og senke dødeligheten, sa Netanyahu i en TV-sendt tale søndag kveld.

De nye restriksjonene ble godkjent etter at antall nye smittetilfeller har økt de siste ukene, noe som har ført til kritikk av statsminister Netanyahus håndtering av koronakrisen.

Israel har så langt registrert nærmere 154.000 smittetilfeller og 1.108 koronarelaterte dødsfall, ifølge oversikten til Worldometer.

(©NTB)

Flere nyheter: