reklame for Utvik Autoservice
Menu
Kultur- og likestillingsminister Abid Raja (V) sier at det er viktigere enn noen gang med tilgang til mangfoldige, uavhengige og pålitelige medier. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Ny lov om mediestøtte skal styrke medienes uavhengighet

Et nytt forslag fra regjeringen om økonomisk støtte til mediene skal bidra til å styrke medienes uavhengighet. – Viktigere enn noen gang, sier kulturministeren.

Av NTB | 19.06.2020 14:19:26

Kultur og underholdning: – Det viktigere enn noen gang at vi har tilgang til mangfoldige, uavhengige og pålitelige medier. Derfor har regjeringen i dag foreslått å lovfeste den økonomiske støtten til mediene, sier kultur- og likestillingsminister Abid Raja (V) i en pressemelding.

Mediestøtteloven er en oppfølging av Mediestøttemeldingen fra i fjor.

Lovforslaget omfatter blant annet en lovfesting av tilskuddsordningene og de samfunnsmessige formålene med mediestøtten. I tillegg ønsker regjeringen å innføre såkalt styringssignal – altså en forventning, men uten innblanding – i fireårsperioder for den økonomiske rammen for NRK.

Det foreslås også en lovfesting av Medietilsynets og Medieklagenemndas uavhengighet når de behandler enkeltsaker om mediestøtte.

– Vi mener lovfestingen av Medietilsynets uavhengighet er et godt grep for å sikre armlengdes avstand mellom politiske myndigheter og mediene, sier direktør Mari Velsand i Medietilsynet.

(©NTB)

Flere nyheter: