Menu
Kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen går av i løpet av året. Hans etterfølger presenteres torsdag ettermiddag. Foto: Terje Pedersen / NTB

Ny kringkastingssjef presenteres torsdag ettermiddag

NRKs styreleder Birger Magnus skal presentere Thor Gjermund Eriksens etterfølger som ny toppsjef i NRK på en pressekonferanse torsdag klokken 15.

Av NTB | 17.03.2022 13:55:05

Økonomi og næringsliv: Det skjer bare én dag etter at søkerlisten ble offentliggjort.

Totalt sto 22 personer på søkerlisten, men få av dem er kvalifiserte for stillingen.

Nåværende kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen slutter i år etter å ha hatt stillingen siden 2013.

Vibeke Fürst Haugen, direktør for Marienlystdivisjonen i NRK, og NRKs nyhetsdirektør Helje Solberg er på forhånd regnet som favoritter til stillingen.

Haugen har jobbet i NRK i 28 år og var konstituert kringkastingssjef i en periode i 2020 da Thor Gjermund Eriksen hadde permisjon, mens Solberg har lang erfaring som journalist og leder i VG, der hun jobbet fram til hun ble ansatt i NRK i 2018.

Blant de andre søkerne finner man Resett-redaktør Helge Lurås og Demokratene-leder Geir Ugland Jacobsen. I tillegg er en mannlig søker anonymisert.

Eriksen varslet i oktober 2021 at han ville gå av i år til tross for at åremålet ikke går ut før i 2025. Begrunnelsen var blant annet at NRKs hovedkontor på Marienlyst skal flytte til Ensjø om et par år, og at han ikke vil gi seg mens NRK står midt i flytteprosessen.

Flere nyheter: