Menu
Novavax-vaksinen testes ut i Melbourne i Australia. Torsdag opplyste selskapet at vaksinen ser ut til å være 89 prosent effektiv mot covid-19. Foto: Patrick Rocca / Nucleus Network / ABC via AP / NTB

Ny koronavaksine fra Novavax skal være 89 prosent effektiv

En eksperimentell covid-19-vaksine fra selskapet Novavax viser lovende resultater etter utprøving i Storbritannia og Sør-Afrika.

Av NTB | 28.01.2021 23:08:32

Medisin og helse: Vaksinen ser imidlertid ut til å være mindre effektiv mot virusvarianten som sprer seg i Sør-Afrika, enn den som dominerer i Storbritannia.

Selskapet er blant dem som har fått støtte av amerikanske myndigheter gjennom den såkalte Operation Warp Speed, melder New York Times. Mens Pfizer/Biontech og Modernas vaksiner baserer seg på nyere mRNA-teknologi, bruker Novavax en eldre metode der proteiner fra koronaviruset brukes til å vekke en respons fra immunforsvaret i kroppen.

De har nå sett på resultatene fra en utprøving i den såkalte fase 3, der vaksinen testes på større befolkningsgrupper. Mer enn 15.000 har deltatt i testen i Storbritannia, der effektiviteten oppgis til 89,3 prosent.

I en mindre utprøving i Sør-Afrika var imidlertid effektiviteten langt mindre, under 50 prosent. Novavax begynte i januar arbeidet med å tilpasse vaksinen til flere av virusvariantene, ifølge New York Times.

– NVX-CoV2373 har potensial til å spille en viktig rolle i å løse denne globale helsekrisen, sier selskapets president og direktør Stanley Erck.

(©NTB)

Flere nyheter: