Menu
Jarl Magnus Riiber vant i Holmenkollen søndag. Foto: Terje Pedersen / NTB

Ny Kollen-seier for suveren Riiber

Jarl Magnus Riiber jakter for alvor verdenscuptrofeet i kombinert etter en ny seier i Holmenkollen søndag. Det var hans 47. verdenscupseier totalt.

Av NTB | 06.03.2022 15:33:55

Vær: Riiber hoppet under vanskelige forhold, men tok 2.-plassen i bakken. Han gikk ut 43 sekunder bak den ledende østerrikeren Mario Seidl. Det hadde han ingen problemer med å hente inn.

Nordmannen tok igjen 16 sekunder på den første runden og reduserte sakte, men sikkert Seidls forsprang. Halvveis var det bare drøye tre sekunder opp til mannen i teten.

Ut på sisterunden hadde Riiber lagt Seidl bak seg, og i mål skilte det 17,8 sekunder til østerrikeren.

– Jeg var ikke forberedt på å ta 42 sekunder så raskt, men jeg følte meg like bra som i går, sa Riiber til arrangøren etter løpet.

– Jeg er klar for utfordringen, sa Riiber.

Verdenscupen avsluttes i Schonach neste helg med to renn.

– Jeg er veldig fornøyd med tredjeplass. Selvfølgelig håpet jeg å ta igjen frontgruppen, men jeg klarte det ikke. En ny pallplass på hjemmebane gir meg masse motivasjon, sa Oftebro.

Slik gikk det med de øvrige norske utøverne: 7) Espen Andersen, 11) Espen Bjørnstad, 12) Lars Iver Skårset, 17) Kasper Moen Flatla, 23) Jørgen Graabak, 26) Simen Tiller, 32) Emil Vilhelmsen, 32) Emil Ottesen, 42) Jakob Eiksund Sæthre.

Verdenscuplederen Johannes Lamparter endte på 8.-plass. Han var 87 poeng foran Riiber før søndagens renn. Nå er avstanden redusert til kun 13.

Jens Lurås Oftebro gikk inn til en ny tredjeplass, slått med 31,3 sekunder av landsmannen Riiber. Oftebro tok dermed sin andre pallplass på to dager i Holmenkollen.

(©NTB)

Flere nyheter: