Menu
Shelly-Ann Fraser-Pryce er i kjempeform. Foto: Ashley Landis / AP / NTB

Ny kanontid av Fraser-Pryce – seier til Duplantis i Ungarn

Sprintdronningen Shelly-Ann Fraser-Pryce fosset inn til uhyre sterke 10,67 på 100-meteren under friidrettsstevnet Gyulai Istvan Memorial i Ungarn mandag.

Av NTB | 08.08.2022 18:30:37

Sport: Det er samme tid som ga henne VM-gullet på distansen i Eugene i forrige måned.

Under Diamond League-stevnet i polske Chorzów lørdag stormet Fraser-Pryce inn til 10,66. Det er den raskeste tiden i verden på distansen i år. Mandag var hun hundredelen unna å kopiere den prestasjonen.

Den jamaicanske sprintstjernen var i egen klasse i Ungarn. Nærmest fulgte amerikanske Tamari Davis på 10,92. Samme tid fikk sveitsiske Mujinga Kambundji på tredjeplass.

Langt bedre lyktes VM-sølvvinner Joe Kovacs i kulekonkurransen. Amerikaneren leverte en formidabel serie som blant annet inneholdt to kjempestøt på 22,87 og 22,89. Sistnevnte er samme resultat han oppnådde under VM i Eugene.

Under mesterskapet på hjemmebane ble han slått med fire må centimeter av landsmannen Ryan Crouser, men mandag ble det seier i Ungarn.

I diskoskonkurransen for menn leverte slovenske Kristjan Ceh et kjempekast på 71,23 i første omgang. Det var personlig rekord og holdt til klar seier for verdensmesteren. Dermed svarte Ceh på 70-meterskastene til den den svenske duoen Daniel Ståhl og Simon Pettersson under det svenske mesterskapet i Norrköping denne helgen.

Ståhl og Petersson deltok også i Ungarn, men var aldri i nærheten av å hevde seg i seierskampen.

Stavstjernen Mondo Duplantis var sammen med Fraser-Pryce blant de største trekkplastrene under Gyulai Istvan Memorial. Svensken tok seieren, men var aldri i nærheten av høydene han har vist den siste tiden. Vinnerhøyden ble 5,80.

På 400 meter hekk for kvinner ble det oppskriftsmessig seier til amerikanske Sydney McLaughlin. Vinnertiden 51,68 var sterk, men et godt stykke bak hennes ferske verdensrekord på 50,68. Den ble satt under VM i Eugene.

(©NTB)

Flere nyheter: