reklame
Menu
Fra lørdag av skal ølkranene ved alle landets serveringssteder stenges ved midnatt. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Ny innstramming fra lørdag: Skjenkestopp etter midnatt

Det blir forbudt å servere alkohol i hele landet etter midnatt fra og med natt til søndag i et forsøk på å bremse oppblomstringen av koronasmitte.

Av NTB | 07.08.2020 16:33:26

Arbeidsliv: – Fra i morgen blir det forbudt å servere alkohol etter midnatt i hele landet, sa helseminister Bent Høie (H) på regjeringens pressekonferanse om koronasituasjonen fredag.

Regjeringen vil gjøre nye vurderinger av smittesituasjonen i begynnelsen av september, men i denne omgang blir det fra lørdag forbudt med åpne serveringssteder med alkohol etter midnatt. Forbudet gjelder i hele landet.

– Dette er steder med høy risiko for smittespredning, noe vi også ha sett internasjonalt. Det er så enkelt at ved bruk av alkohol en stund, så vil de fleste senke guarden litt og det er lettere å glemme seg. Man kan fort komme tett på hverandre, selv om vi her i landet har krav om bordservering. Det er bakgrunnen for at vi gjør den innstrammingen vi gjør nå, sa Høie.

– Dette er en tung nyhet for vår bransje. Det kommer til å få store konsekvenser, sier Søyland til E24.

Søyland peker også på at utestedene i Oslo hadde strenge restriksjoner til i slutten av juni og fikk kun lov til å skjenke til klokken 23:30.

– Når de åpner landegrensene og smitten blusser opp igjen, er det vanskelig å svelge at vår bransje blir rammet av restriksjoner igjen. Det føles urettferdig, sier han.

Også Virke er skuffet over regjeringens forbud. Den siste tidas smitteøkning skyldes ikke serveringsbransjen og kan dessuten virke mot sin hensikt, mener Virke-direktør Ivar Horneland Kristensen.

– Vi har forståelse for behovet for å stramme inn, men dette kan i verste fall virke mot sin hensikt hvis det blir flere fester hjemme hos folk, i parker og på andre steder hvor det ikke er profesjonelt oppsyn, sier han.

Daglig leder Kim Søyland i byOslo Group, som driver en rekke utesteder i Oslo, tror flere millioner kroner og mange arbeidsplasser kommer til å gå tapt som følge av skjenkestoppen, og at det ikke åpnes for mer enn 200 personer ved arrangementer.

Selskapet har 150 ansatte, og Søyland sier at de nå må vurdere nye permitteringer istedenfor å hente ansatte tilbake.

(©NTB)

Flere nyheter: