Menu
Barcelona-president Joan Laporta (t.v.) kunne nylig presentere stjernekjøpet Robert Lewandowski. Foto: Marta Lavandier / AP / NTB

Ny innsprøytning i Barcelona – selger større andel av TV-rettigheter

Barcelonas hektiske overgangssommer overrasker mange. For andre gang på under en måned har den gjeldstyngede storklubben solgt en bit av TV-rettighetene sine.

Av NTB | 22.07.2022 13:10:52

Sport: Det opplyser Barcelona i en uttalelse. Salget gjelder 15 prosent av katalanernes medierettigheter for La Liga de neste 25 årene.

Som i juni er det Sixth Street som kjøper andelen. Den amerikanske investorgruppen betalte over 2,1 milliarder kroner for de 10 første prosentene.

Det er ikke kjent hvor mye de må ut med for å øke eierskapet ytterligere, men ifølge spanske medier dreier det seg om rundt 400 millioner euro. Det tilsvarer over 4 milliarder kroner.

Avtalen gjør det mulig for Barcelona å fortsette offensiven på overgangsmarkedet. Klubben har allerede hentet inn profiler som Robert Lewandowski og Raphinha.

Barcelona har desperat jobbet for å hente inn ny kapital etter noen år i økonomisk trøbbel. I fjor måtte de la Lionel Messi gå fordi han ble for dyr å ha med videre.

(©NTB)

Flere nyheter: