reklame for Jakobsen Energiservice
Menu
Et fly fra Norwegian tar av fra Oslo lufthavn Gardermoen. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB scanpix

Ny hastelov kan hjelpe konkurstruet Norwegian

Fredag vedtar Stortinget en ny hastelov om konkursbeskyttelse. Loven kan hjelpe Norwegian å holde seg på vingene, mener en ekspert.

Av NTB | 24.04.2020 08:32:31

Økonomi og næringsliv: Loven, som trolig vil tre i kraft om kort tid, har som mål å redde bedrifter og arbeidsplasser som står i fare for å gå konkurs. Den skal også gi mer effektive gjeldsforhandlinger, melder NRK.

Med de nye reglene blir det ikke lenger noe krav om at to tredeler at dagens aksjonærer sier ja til planen om å gjøre gjeld om til aksjer. At over 50 prosent av aksjonærene sier ja på generalforsamling holder. Loven inneholder heller ikke noe krav om at alle kreditorene må si ja.

– Jeg kjenner ikke Norwegian spesielt, men muligheten for å konvertere gjeld til egenkapital og fjerningen av minimumsdividenden vil kunne hjelpe Norwegian hvis det kommer dit, sier advokat Håvard Wiker i advokatfirmaet Ro Sommernes til kanalen.

Justisminister Monica Mæland (H) skriver i en kommentar til NTB at regjeringen med dette forslaget vil sikre mer effektive gjeldsforhandlinger og gjøre det enklere å redde bedrifter som står i fare for å gå konkurs.

– Det er koronasituasjonen som gjør at regjeringen velger å komme med et forslag til en midlertidig lov så raskt. Jeg tror likevel dette er endringer som vi i stor grad kan utvikle til permanente lovendringer, sier Mæland.

(©NTB)

Flere nyheter: