Menu
Det hentes inn en ekstra ferje for å betjene sommertrafikken langs Helgelandskysten. Her: En ferje på vannet ved Kilboghavn i Rødøy. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix

Ny ferje skal rydde unna trafikk på Helgeland

Nordland fylkeskommune henter inn en ekstra ferje til drift på Helgeland, noe som skal løse køproblemene.

Av NTB | 13.07.2020 17:02:49

Økonomi og næringsliv: Ferja er hentet fra Trondheim og har kapasitet til å ta 105 biler. Den vil være på plass fra onsdag og skal gå i direkterute mellom Tjøtta og Forvik. Fylkeskommunen har satt av 3,3 millioner til løsningen.

Det har vært stor pågang fra norske turister til Nordland den siste måneden, og infrastrukturen er blitt satt under stort press.

– Vi er velsignet med verdens fineste kyst, og når vi i tillegg har hatt Norges fineste vær den siste måneden, så er det klart at mange ønsker å reise til Nordland, sier fylkesråd Bent-Joacim Bentzen for transport og infrastruktur i Nordland.

Selv om alle fylkets ferjer har vært i drift og kjørt ekstraturer, har kapasiteten vært for liten, ifølge fylkeskommunen.

Godværet er ventet å fortsette, og onsdag åpnes Norge opp for turister fra andre land ellers Europa. Blant annet er det meldt om stor pågang fra tyskere.

Ferjemannskapene må derfor belage seg på å jobbe på andre ruter enn det de er vant med, og det blir svært mye trafikk, ifølge fylkeskommunen.

(©NTB)

Flere nyheter: