Menu
Søndag 28. mars gikk det et større skred på nedsiden av Nybyen. Skredet har ikke nådd bebyggelsen, og det er ikke noe som tyder på at noen er tatt av skredet. Påskeaften er det utsendt ny evakueringsordre i Nybyen. Foto: Sysselmannen / NTB

Ny evakuering på Svalbard

Innbyggere i Nybyen på Svalbard må påskeaften igjen evakuere hjemmene sine på grunn av skredfare, kun dager etter at en annen evakuering ble opphevet.

Av NTB | 03.04.2021 17:05:45

Ulykker og naturkatastrofer: – Sysselmannen har besluttet å evakuere bygningene på oversiden av veien i Nybyen, i første omgang fram til mandag formiddag. Evakueringen må være gjennomført innen klokken 19 lørdag, opplyser Sysselmannen på Svalbard på sine nettsider.

– Det blir samtidig innført oppholds- og ferdselsforbud på oversiden av all bebyggelse fra sørsiden av Spisshusene til sørenden av bebyggelsen i Nybyen, står det videre.

Årsaken er ustabilt snødekke og fare for snøskred. Sterk vind og snø er ventet det kommende døgnet.

Evakueringsordren kommer etter at 56 personer tirsdag 30. mars fikk komme tilbake til hjemmene sine i Nybyen, etter at Sysselmannen opphevet en annen evakuering innført 26. mars. 28. mars gikk det et snøskred på nedsiden av Nybyen. Skredet nådde ikke bebyggelsen og ifølge Sysselmannen ble ingen tatt.

(©NTB)

Flere nyheter: