Menu
Alles øyne var rettet mot Tadej Pogacar (t.v.) og Jonas Vingegaard (t.h.) før årets siste fjelletappe i Tour de France. Der trakk Vingegaard overlegen i franske Hautacam. Foto: Daniel Cole/ AP/ NTB.

Ny dansk sykkelsensasjon: Vingegaard smadret Pogacar på årets siste fjelletappe i Tour de France

Sammenlagtleder Jonas Vingegaard slo på sjarmen og demonstrerte kjempeform opp beryktede Hautacam og vant den knallharde 18. etappen av årets Tour de France.

Av NTB | 21.07.2022 17:40:57

Sport: Dansken sikret med det sin andre etappeseier i årets ritt, og etter alt å dømme også den gule trøyen sammenlagt i hans andre Tour de France. Avstanden i sammendraget mellom Vingegaard og Pogacar er nå nesten tre og et halvt minutt.

Årets siste fjelletappe i Tour de France så ut til å få den avslutningen alle sykkelentusiaster kunne drømme om da de to fremste i sammendraget, Jonas Vingegaard og Tadej Pogacar, syklet inn i den avsluttende stigningen sammen.

Vingegaard viste imidlertid fram kjempekreftene og knuste Pogacar i den beryktede avslutningen til Hautacam.

Sloveneren tråkket i mål 1.04 minutt bak den overlegne dansken.

Drøye ett minutt bak Pogacar syklet vinneren av poengkonkurransen, Wout van Aert, inn til en overraskende 3.-plass på etappen.

Maktkampen mellom sammenlagtleder Vingegaard og Pogacar startet allerede på etappens neste siste stigning. Med om lag seks kilometer til toppen Col de Spandelles satte Pogacar inn et voldsomt støt, men danske Vingegaard holdt følge med sloveneren.

På vei ned til etappens siste stigning holdt det på å gå galt for både Vingegaard og Pogacar. Førstnevnte var nære å gå i bakken tidlig i utforkjøringen. Kort tid senere veltet Pogacar, men sammenlagtleder Vingegaard viste fenomal sportslig oppførsel og ventet på sloveneren.

Tre knallharde stigninger, to av dem utenforkatergoriserte, sto på menyen på torsdagens 143,5 kilometer lange etappe med start i Lourdes.

Fredag venter en 188,5 kilometer flat etappe fra Castelnau-Magnoac til Cahors. Den siste virkelige testen for sammenlagtrytterne kommer på lørdag. Da venter en drøye fire mil lang individuell tempo.

(©NTB)

Flere nyheter: