Menu
Torsdag skal partene i SAS-konflikten etter planen møtes ved forhandlingsbordet i Stockholm igjen. Foto: Annika Byrde / NTB

Ny dag med SAS-forhandlinger

Torsdag møtes partene i SAS-konflikten ved forhandlingsbordet i Stockholm igjen. Fagforeningsleder Roger Klokset håper på en løsning.

Av NTB | 14.07.2022 07:51:00

Økonomi og næringsliv: De nyoppstartede forhandlingene ble sparket i gang i Stockholm onsdag. Det var første gang partene forhandlet sammen siden det ble brudd i meklingen 4. juli og SAS-pilotene gikk ut i streik.

Forhandlingene onsdag varte fra klokken 10 på formiddagen til rundt 19.30 på kveldstid. Torsdag skal forhandlingene starte klokken 9.

– Vi jobber intensivt. Det er ingen dødtid. Det er en kombinasjon av internmøter og møter med motparten. Mekleren er involvert også, sånn som det alltid er.

Det var SAS som tok initiativet til de nye samtalene, noe fagforeningene takket ja til.

– Jeg forventer at vi fortsetter med den konstruktive kontinuiteten vi hadde i går, sa SAS’ forhandlingsleder Marianne Hærnes til pressen da hun ankom Näringslivets Hus i Stockholm, der forhandlingene foregår, torsdag.

– Det er alltid positivt, men vi hadde den avtalen at når vi satte oss med bordet igjen så skulle det skje. Det hjelper at når vi blir enige med pilotene, så vil flyene raskere kunne være i luften, sier Hærnes.

Rundt 900 piloter er tatt ut i streik i Norge, Sverige og Danmark. Streiken har ført til at en rekke SAS-flyginger blir innstilt. Torsdag er 171 flyginger til og fra Norge innstilt.

– Som alltid har jeg en forventning om at vi kan få løst det her. Det er derfor vi er her, sier leder i Norske SAS-flygeres forening, Roger Klokset, til TV 2.

Hun var også positiv til at danske flyteknikere har avsluttet sympatistreiken med SAS-pilotene.

(©NTB)

Flere nyheter: