Menu
Mandag morgen kom en nye DAB-sender på luften fra Siggjo i Bømlo kommune. FOTO: E. Solberg / Radio Haugaland

Ny DAB-sender på Siggjo

Mandag morgen kom den nye DAB-senderen for lokal- og regionradioene på Vestlandet i drift. Dermed ble dekningen betydelig forbedret i områder av Bømlo, Stord og Sveio.

Av Egil M Solberg | 01.08.2022 20:44:29

Kringkasting: Det har vært mange henvendelser fra innbyggere i området de siste årene som har slitt med dårlig dekning. Nå er ventetiden over.

Det er gjort omfattende arbeid med å få på plass antenner og legge kabler på stasjonen de siste månedene.

Dette har vært en større jobb en hva som er vanlig mange andre steder. En av begrensingene er tilgangen til stasjonen, hvor det ikke er mulig å kjøre opp med verken bil eller ATV. Med mye tungt utstyr har det vært flere krevende turer opp og ned den bratte til tider krevende turveien.

Viktig sendepunkt

Det er viktig med god dekning langs hele E39 og riksvei 47 mellom Haugesund og Stord. Nå kan bilister lytte til radiokanalene uten avbrekk på denne strekningen.

Det er fra før dekning i alle tunnelene mellom Egersund og Bergen.

Sveio kommunen har i helhet nå også fått betydelig bedre dekning.

Området fra Sagvåg og nordover på vestsiden har også hatt dårlig dekning. Nå kan du kjøre 545 via Fitjar til ferjekaien uten avbrekk i lyttingen.

Flere områder utover dette vil nå også oppleve bedre dekning, og nye området som ikke har hatt dekning tidligere vil nå ha gleden av å kunne lytte til radiokanalene.

Flere nyheter: