fbpx
Menu
Aalesund-spillerne jubler for scoring på Lerkendal. Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix

Ny cupbombe: Aalesund slo ut Rosenborg på straffer

Aalesund er klar for kvartfinale i fotball-NM etter seier over tittelforsvarer Rosenborg i straffesparkkonkurranse. Det sto 1-1 etter ekstraomgangene.

Av NTB | 26.06.2019 22:49:50

Sport: Etter å ha funnet tilbake til bedre form den siste tiden, har de siste dagene vært en enorm nedtur for Rosenborg. Bare tre dager etter 0-1-tapet for Tromsø i serien, er håpet om cupgull ute for trønderne etter å ha tapt på hjemmebane mot AaFK.

Oppgjøret ble avgjort på straffesparkkonkurranse. Gjestene satte alle sine skudd fra elleve meter. Alexander Søderlund ble syndebukken for Rosenborg med en svak straffe.

– Jeg er utrolig stolt av spillerne og den utrolig innsatsen de legger ned. Dette er min første seier på Lerkendal som trener. Jeg mangler litt ord, kjenner jeg, sa Aalesund-trener Lars Bohinen til NRK etter kampen.

– Jeg følte at guttene var løver i dag. Det var utrolig bra kjempet. Det er helt fantastisk. Vi ga alt, de var helt ned i kjelleren, sa han.

Nå venter Viking hjemme i Ålesund i kvartfinalen. I tillegg ligger laget på toppen av tabellen i 1. divisjon.

Tyngre er det for RBK. Med onsdagens tap har de ikke lenger sjansen til å forsvare fjorårets tittel. NM kan ha vært klubbens eneste sjanse til å vinne noe denne sesongen. I serien sliter klubben tungt.

«Comebacket» ble overhodet ikke som Helland hadde ønsket. Etter 33 minutter ble Rosenborg-profilen utvist etter en ufin takling på en AaFK-spiller.

Fram til det hadde hjemmelaget vært førende, men uten å skapte de helt store sjansene. Nesten direkte etter utvisningen skulle vondt bli til verre for RBK.

Niklas Castro sørget for 1-0 til Aalesund med en velplassert avslutning.

På overtid av den første omgangen sørget gjestenes David Kristian Olafsson for at AaFK hadde et tøffere utgangspunkt før den andre omgangen. Han ble utvist for to gule kort. Dermed var det ti mot ti på Lerkendal etter pause.

RBK jaktet mål, og utover i omgangen fikk også Samuel Adegbenro sjansen. Kantspilleren var nest sist på ballen da hjemmelaget utlignet åtte minutter før full tid. Adegbenro headet, men keeper reddet. På returen var Tore Reginiussen som banket inn utligningen.

To minutter før slutt fikk gjestene en god sjanse til å sikre kvartfinalespill. Innbytter Jernade Meade fikk skyte upresset fra god posisjon, men avslutningen gikk over. Samme man fikk muligheten igjen flere minutter på overtid, men skuddet ble stoppet på heroisk vis av Reginiussen.

Også Åsen forsøkte seg fra distanse, men uten å få ballen i mål.

Like før pause var Adegbenro uhyre nær. Skuddet fra cirka ti meter gikk via en AaFK-spiller og like utenfor. Også Alexander Søderlund fikk sjansen, men hans heading gikk like utenfor.

Spissen fikk nok en stor sjanse bare minutter ut i den andre ekstraomgangen, men avslutningen fra kloss hold ble flott reddet av Andreas Lie. Søderlund fikk nok en mulighet til å bli helt noen minutter senere, men også da vartet Lie opp med en god redning.

Dermed ble det straffesparkkonkurranse. Der vant Aalesund 5-4. Alexander Søderlund ble syndebukk. Hans svake straffe ble holdt av keeper Lie.

Hans lag har nå slått ut serieleder Molde (4-0) og Rosenborg i to strake runder. Selv hevder Bohinen han beholdt roen på sidelinjen som om lagene måtte ut i både ekstraomganger og straffesparkkonkurranse.

Pål André Helland var tilbake i startoppstillingen. Kantspilleren har ikke fått tillit av trener Erik Horneland siden 16. mai, da RBK tapte 0-2 hjemme mot Haugesund.

Horneland kastet innpå kreative Gjermund Åsen i pausen. Tolv minutter ut i omgangen han nær å utligne, men skuddet fra god posisjon gikk i nettveggen.

Stopperkjempen måtte av banen før ekstraomgangene med en skade. Fra siden kunne han se lagkameratene presse på for en plass i kvartfinalen. Sju minutter ut i første ekstraomgang fikk kaptein Mike Jensen en flott sjanse, men danskens skudd ble reddet.

(©NTB)

Flere nyheter: