reklame for smiaa
Menu
Pep Guardiola og Manchester City spiller likevel ikke mandag. Foto: Dave Thompson / AP / NTB

Ny City-stjerner koronasmittet – mandagens kamp utsatt

Premier League-kampen mellom Everton og Manchester City er utsatt som følge av at nye spillere i City har avgitt en positiv virustest.

Av NTB | 28.12.2020 21:53:05

Sport: Det bekrefter Manchester City i en pressemelding.

Oppgjøret skulle vært spilt på Goodison Park mandag med kampstart klokken 21. Rundt fire timer før avspark kom beskjeden om at kampen likevel ikke kan spilles.

Fredag ble det kjent at Manchester Citys Kyle Walker og Gabriel Jesus hadde testet positivt for koronaviruset. Også to personer i støtteapparatet ble bekreftet smittet.

Nå opplyser City at ytterligere «et antall» personer har testet positivt på viruset. Klubben skriver videre i en uttalelse at det fryktes at ytterligere spillere, personer i støtteapparatet eller andre kan bli smittet.

Storklubben stenger nå også sitt treningsanlegg for en periode, inntil nye tester er gjennomført av alle i klubben. Det er ikke kjent når treningsaktiviteten vil bli gjenopptatt.

Manchester City skal etter planen møte Chelsea på bortebane 3. januar. Tre dager deretter er Ole Gunnar Solskjærs Manchester United motstander i ligacupen.

10. januar er det planlagt FA-cupkamp mot Birmingham.

Med til historien hører det også at Manchester City allerede har fått en av sine seriekamper denne sesongen utsatt. Den er foreløpig ikke berammet på nytt.

Med nye kamper utsatt kan det bli store problemer med å finne ledige datoer utover våren.

Mandagens nyhet kommer samtidig som det er bekymring i England rundt den muterte varianten av koronaviruset som er påvist den siste tiden.

Everton ber på sin side om å få mer klarhet i hva som ledet til beslutningen om å utsette mandagens kamp.

«Samtidig som Everton alltid vil sette folks sikkerhet først, vil vi be om full åpenhet rundt informasjonen Manchester City ga Premier League, slik at klubben kan få klarhet i hvorfor denne avgjørelsen ble tatt», heter det i en uttalelse.

Det er andre gang denne sesongen at en Premier League-kamp utsettes som følge av virussmitte. Tidligere ble samme avgjørelse tatt rundt Newcastles møte med Aston Villa.

De aktuelle spillerne som er smittet vil nå gå i isolasjon. Den varer i minst ti dager. Dermed vil de aktuelle spillerne være uaktuelle for klubbens kommende kamper.

Premier League-ledelsen opplyste mandag kveld at spillere og støtteapparat i Manchester City vil måtte gjennomgå nye virustester tirsdag.

(©NTB)

Flere nyheter: