Menu
Vipers-stjernen Nora Mørk jubler etter scoring i mesterligafinalen mot Györ. Foto: Nikola Krstic / NTB

Ny Champions League-bragd av Vipers – slo Györ 33-31 i finalen

Vipers Kristiansand taklet et voldsomt trykk fra publikum og vant håndballens mesterliga med 33-31 over Györ. Katrine Lunde stengte buret i sluttminuttene.

Av NTB | 05.06.2022 19:45:57

Sport: Den norske klubben startet sluttspillet som tittelforsvarer under trener Ole Gustav Gjekstad.

Györ ledet med tre mål flere ganger i førsteomgangen, men det skyldtes mye at keeper Katrine Lunde hadde en tung start på kampen. Så fort hun begynte å redde noen skudd, tok Vipers innpå hjemmefavoritten.

Vipers trengte et kvarter på å snu 7-10 til 15-13-ledelse ved pause. Nora Mørk scoret i siste sekund etter å ha bommet på alle sine tidligere forsøk i omgangen.

Det ble så til 16-16 litt inn i andreomgangen før Vipers rykket til 21-17.

Lunde og Mørk er dermed to av bare fire spillere med seks finaleseirer i Champions League sammen med Bojana Popovic og Ausra Fridrikas.

For Mørk var dette den siste kampen for Vipers. Hun flytter til Danmark og Esbjerg om ikke lenge.

Flyttingen av sluttspillshelgen ble en stor suksess. Det var 15.400 tilskuere på tribunene under finalen i Budapest.

I tillegg til Vipers er det bare Larvik av norske lag som har vunnet mesterligaen. LHK klarte det i 2011.

I kampen om tredjeplassen vant franske Metz 32-26 over Esbjerg (Danmark). Den danske klubben hadde seks norske spillere på banen. For Marit Malm Frafjord ble det hennes farvel etter en lang suksessrik karriere.

Det var voldsomt liv på tribunene der ungarerne var i tung overvekt. Vipers ble overøst med piping i store deler av kampen.

Györ hadde tre norske spillere i aksjon. Det ble en ny nedtur for Stine Bredal Oftedal, Veronica Kristiansen og Silje Solberg. I den ungarske klubben er det bare en ting som teller og godtas: titteltriumf i mesterligaen.

(©NTB)

Flere nyheter: