Menu
Magnus Carlsen vant lørdag. Her under Norway Chess i fjor. Foto: Carina Johansen / NTB

Ny Carlsen-seier i Nederland – slo ungt talent

Magnus Carlsen slo indiske Rameshbabu Praggnanandhaa (16) med svarte brikker i den sjuende runden i sjakkturneringen i nederlandske Wijk aan Zee lørdag.

Av NTB | 22.01.2022 18:06:58

Sport: Dermed har nordmann virkelig fått det til å svinge etter en remis-tynget start. Carlsen har med lørdagens seier fem poeng av sju mulige og er helt alene i tet i turneringen med seks runder igjen.

Lørdagens parti var over etter 35 trekk. Etter en god start gjorde den unge inderen noen tabbetrekk og greide ikke forsvare seg deretter. Han måtte etter hvert strekke hånden ut og gi opp.

– Det var veldig bra for det meste. Det var de langsiktige fordelene som vant kampen. Det ble litt rot til slutt, men sånn er det. I bunn og grunn var det ganske bra, sa Carlsen til TV 2 etter partiet.

Carlsen kom dårlig ut, og det var den unge inderen som hadde overtaket etter at de første 15 trekkene var spilt. Etter hvert viste det urutinerte sjakktalentet noen svakheter, og etter 20 trekk var det Carlsen som hadde en betydelig fordel. Den fordelen lot aldri Carlsen passere, og han kontrollerte partiet inn til seier.

Carlsen møter amerikanske Sam Shankland søndag Der skal han på ny spille med svarte brikker.

– Det blir spennende. Han har utmerket seg ved å være veldig godt forberedt. Vi får se, sa han.

(©NTB)

Flere nyheter: