reklame for Sheiken Bowling
Menu
For andre dag på rad faller hovedindeksen Hang Seng på børsen i Hongkong kraftig etter åpning. Etter kort tid var den ned 3,9 prosent. Illustrasjonsfoto: Vincent Yu / AP / NTB

Ny børsnedgang i Hongkong og Shanghai

For andre dag på rad faller hovedindeksen Hang Seng på børsen i Hongkong kraftig etter åpning. Ved stenging falt den med over 6 prosent.

Av NTB | 15.03.2022 08:55:03

Økonomi og næringsliv: I Shanghai er nedgangen ved stengetid ned 4,95 prosent.

Nedgangen knyttes til at mange kvitter seg med aksjer i teknologisektoren, fordi Shenzhen, Kinas teknologisentrum, stenges ned etter koronasmitte.

I takt med nedgangen i Hongkong, er også hovedindeksene i Shenzhen i minus. Tirsdag morgen (norsk tid) er den ned 3,79 prosent.

Samtidig har oljeprisen på kort tid falt flere prosent.

Søndag kom beskjeden om at 17 millioner mennesker må holde seg hjemme i Shenzhen, som ligger like ved Hongkong, etter at det var påvist 66 koronatilfeller. Nå venter tre runder med massetesting, og nedstengningen skal vare til 20. mars.

Tirsdag meldte kinesiske helsemyndigheter om 5.280 nye koronatilfeller, det høyeste døgntallet på to år.

I resten av Asia er det et blandet bilde på børsene tirsdag. Nikkei 225 i Tokyo steg med 0,2 prosent. Også i Singapore og Manila gikk det opp, mens børsen endte ned i blant annet Sydney, Seoul og Mumbai.

(©NTB)

Flere nyheter: