Menu
Alfons Sampsted jubler etter å ha utlignet til 2-2 for Bodø/Glimt borte mot AZ Alkmaar i conferenceligaen. Målet ga kvartfinalebillett for de gulkledde. Foto: Terje Pedersen / NTB

Ny Bodø/Glimt-skrell i Europa – slo ut AZ i ekstraomganger og ble kvartfinaleklar

Bodø/Glimt er klar for kvartfinale i Uefas conferenceliga etter å ha avgjort i ekstraomganger og berget 2-2 i en høydramatisk kamp mot AZ Alkamaar i Nederland.

Av NTB | 17.03.2022 21:25:07

Sport: Resultatet gir 4-3-seier sammenlagt og betyr at Glimts europaeventyr fortsetter. Avgjørelsen falt helt på tampen av første ekstraomgang, og høyreback Alfons Sampsted ble målhelten for bortelaget fra Bodø.

Gultrøyene fikk tidvis kjørt seg skikkelig i torsdagens bortekamp, men var effektive og dro i land triumfen til slutt. 2-1-seieren i hjemmekampen sist ble helt avgjørende for at Kjetil Knutsens menn kom seg videre til kvartfinalen.

AZ kjørte Glimt kraftig fra start og ledet både 1-0 og 2-1 på hjemmebane, men det klarte ikke å skape like mange sjanser etter pause. Den avgjørende scoringen kom aldri for nederlenderne tross store sjanser.

Avansementet til kvartfinalen er nok et høydepunkt for et Glimt-lag som har imponert stort i conferenceligaen. 6-1 over Roma på Aspmyra og dobbeltseier mot den skotske giganten Celtic i første utslagsrunde er andre store øyeblikk.

Glimt går meget travle uker i møte. Neste kamp kommer allerede søndag, i NM-kvartfinalen hjemme mot Lillestrøm. Den norske serien starter 2. april, mens kvartfinalene i conferenceligaen spilles 7. og 14. april.

(©NTB)