reklame
Menu
Onsdag kom det til tumulter mellom politiet og demonstranter i Stockholm. Foto: Jonas Ekströmer/TT NYHETSBYRÅN / NTB scanpix

Ny antirasistisk demonstrasjon i Malmö torsdag kveld

Tross oppfordringer fra svenske myndigheter om å bruke digitale medier for å demonstrere mot rasisme, er det planlagt ny demonstrasjon i Malmö.

Av NTB | 04.06.2020 13:18:59

Politikk: Arrangøren har søkt om å holde støttedemonstrasjonen i forbindelse med amerikanske George Floyds død. Markeringen skal holdes på Ribersborgsstranden utenfor Malmö sentrum.

– Vi går ut ifra at man tar hensyn til Folkhälsomyndighetens anbefalinger om store forsamlinger, sier Malmö-politiets talskvinne Ewa-Gun Westford.

Innenriksminister Mikael Damberg oppfordrer til å bruke digitale medier, slik at man ikke skal belaste helsevesenet ytterligere. Han forsvarer samtidig politiets opptreden under demonstrasjonen i Stockholm onsdag kveld.

I en kommentar til TT siger Damberg at det er en viktig demokratisk rettighet å demonstrere, men med tanke på pandemien må man minske smittespredningen, og derfor tillates ikke store forsamlinger.

(©NTB)

Flere nyheter: