Menu
To ansatte ved øyeavdelingen til Ullevål sykehus har fått påvist koronaviruset. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Ny ansatt ved Ullevål sykehus virussmittet

Enda en ansatt ved øyeavdelingen til Ullevål sykehus har fått påvist koronasmitte. Dermed er to ansatte smittet. Tre andre ansatte har testet negativt.

Av NTB | 29.02.2020 10:31:50

Medisin og helse: Det bekrefter sykehuset lørdag formiddag.

– Vi arbeider videre med ivaretakelse av pasienter og ansatte og nødvendige avklaringer i forbindelse med de positivt testede ansatte. Vi fortsetter arbeidet med å ringe opp pasienter som har hatt kontakt med de positivt testede ansatte, skriver sykehuset på Twitter.

Fredag kveld ble det kjent at en ansatt ved øyeavdelingen, som nylig hadde vært på ferie i Nord-Italia, hadde testet positivt. Fire andre ansatte på avdelingen hadde symptomer og ble testet.

Det er en av disse fire som nå har testet positivt på koronaviruset. Ullevål sykehus opplyser til NRK at det er en nær kollega av den første smittede. De tre andre testet negativt, opplyser sykehuset.

Den første smittede er en lege ved øyeavdelingen, ifølge Aftenposten. Det ville imidlertid Bjørnbeth ikke bekrefte under pressekonferansen.

To smittede ansatte medfører «et stort arbeid for å informere pasienter og ansatte med tanke på smitteoppsporing», ifølge sykehuset.

– Grunnen til det er at vi trenger å omdisponere ressurser og personell for å drive informasjon og oppsporing av pasienter som har vært på øyeavdelingen mandag og tirsdag denne uka, sa Bjørnbeth fredag kveld.

Pasienter som har vært innom øyeavdelingen, kan ringe 22 11 90 00 for mer informasjon, opplyser sykehuset. Telefonlinjen er åpen hele dagen.

– Med både pasienter og ansatte skal det være snakk om noen hundre personer som vedkommende har vært i kontakt med, sa Bjørnbeth fredag med henvisning til den første smittede.

Når det gjelder videre oppfølging av disse, opplyste han at de vil følge Folkehelseinstituttets regler for hjemmeisolering og karantene.

– Vi tar denne situasjonen veldig alvorlig, setter krisestab og går i grønn beredskap for å håndtere dette, sa sykehusdirektøren.

Det er nå påvist totalt sju tilfeller av koronaviruset i Norge.

Den første ansatte som fikk påvist smitte, var på jobb mandag og tirsdag, opplyste administrerende direktør Bjørn Atle Bjørnbeth for Oslo universitetssykehus på en pressekonferanse fredag kveld.

I forbindelse med smitten har Ullevål sykehus iverksatt såkalt grønn beredskap.

Sykehuset sa fredag at de har full oversikt over antall pasienter som har vært i kontakt med seksjonen der den første smittede ansatte jobber.

Flere nyheter: