Menu
Guvernør Andrew Cuomo på et senter for koronavaksinering mandag denne uken. Til sammen seks kvinner skal ha anklaget Cuomo for seksuell trakassering eller upassende oppførsel. Foto: Seth Wenig / Pool / AP / NTB

Ny anklage mot Cuomo meldt til politiet

En ny trakasseringsanklage mot New Yorks guvernør Andrew Cuomo er meldt til politiet. Mange partifeller mener han nå må gå av.

Av NTB | 11.03.2021 23:38:07

Sosiale forhold: Anklagen er framsatt av en kvinnelig medarbeider som skal ha forklart at Cuomo ved en anledning befølte henne.

Kilder i politiet i fylket Albany sier til New York Times at det kan dreie seg om en kriminell handling. Foreløpig er det ikke igangsatt noen kriminaletterforskning.

En juridisk rådgiver for Cuomo, Beth Garvey, sier at den kvinnelige medarbeideren ikke ønsket å melde saken til politiet selv. Dermed ble det Garvey som rapporterte anklagen til politiet, i tråd med delstatens lover og retningslinjer.

Anklagene om beføling av den kvinnelige medarbeideren har han kategorisk avvist. Saken ble først omtalt av avisa Times Union of Albany, som viste til opplysninger fra en anonym kilde som ikke var kvinnen selv.

Også New York Citys demokratiske ordfører Bill de Blasio har stilt seg bak kravet. Men så langt har Cuomo nektet å gå av og bedt kritikerne vente på resultatet av en gransking av anklagene mot ham.

Flere kvinner har den siste tiden beskyldt Cuomo for seksuell trakassering og upassende oppførsel. Cuomo har bedt om at anklagene granskes og har beklaget å ha sagt ting som kan ha blitt feiltolket.

Et flertall i delstatsforsamlingen i New York mener Cuomo nå må gå av, ifølge nyhetsbyrået AP. Blant disse er 59 av Cuomos partifeller i Det demokratiske partiet som torsdag ba ham trekke seg.

(©NTB)

Flere nyheter: