Menu
Fornøyd: Medarbeidere på ambulansestasjonen på Tysnes gleder seg over gode arbeidsforhold i totalrenovert bygg. Fra venstre Hanne Storesætre, Birthe Tveit, Jorunn Økland, Hilde Skumsnes Auestad, Geir Røssland, Thorbjørn Olafsen, Atle Nordtun (verneombud) og Kristin van der Meeren. FOTO: Helse Fonna

Ny ambulansestasjon er åpnet på Tysnes

Ambulansetjenesten på Tysnes har fått en oppgradert, moderne og fremtidsrettet stasjon.

Av Egil M Solberg | 17.09.2021 18:03:36

Helse Fonna: Fredag ​​var det en høytidelig og offisiell åpning av den nyrenoverte ambulansestasjonen på Tysnes, som ligger i landlige og idylliske omgivelser i Lundegrend.

Representanter fra leieavtalen var tilstede og ambulansetjenester i hele Helse Fonna -regionen, anleggseiere, byggefirmaer, partnere og ikke minst Tysnes -ordfører Kåre Martin Kleppe, som fikk æren av å klippe snoren.

– Stor dag

– Dette er en stor dag for oss, og det er den største dagen jeg har vært på. Ambulansestasjonen på Tysnes er en av de minste av Helse Fonnas ti ambulansestasjoner, men det faktum at vi nå har en ny og moderne stasjon viser at Helse Fonna investerer i oss, sa funksjonsleder Geir Røssland da han ville
gjester velkommen.

Dette kan administrerende direktør. i Helse Fonna, bekreftet Olav Klausen.

– En god stasjon er viktig for et godt arbeidsmiljø, og jeg er imponert over at de har holdt følge stemningen under oppussingsperioden, ettersom de tidvis har bodd i et dårlig funksjonelt rom. Takk for jobben de gjør, sa Klausen, og den rosa prosessen, der det er godt samarbeid mellom de ansatte på stasjonen, huseier, byggefirma, sikkerhetstjeneste, de tillitsvalgte og andre avdelinger i Helse Fonna.

– Å ha en god ambulansetjeneste er viktig for alle lokalsamfunn. Vi viser med dette at Tysnes er viktig for Helse Fonna, og at vi investerer i en god ambulansetjeneste også i fremtiden, understreket Klausen.

Gammel bygning

Programmet inneholdt taler fra ordføreren, huseiere, byggefirmaer og andre, og det var på tide både god mat, snakk, gaver og ikke minst en omvisning i bygningen – hvor man blant annet har tatt ideer og inspirasjon fra de andre og mest moderne ambulansestasjonene i Helse Fonna, Bømlo og Vindafjord.

Bygningen er fra 1970 -tallet, da Televerket bygde hus her. Etter noen justeringer, flytt Health Grunnlagt i 2002, da en gikk fra å være eid av fylkeskommunen til den nye forretningsmodellen. Deretter en gikk også fra hjemmevakt til brakkevakt.

Har vært på

Men bygningen var senere lite funksjonell, og det er en årelang prosess som nå er over. Tidlig i 2020 gikk i dialog med huseier, Tysnes Næring, for en eventuell ombygging av eksisterende bygg, etter har vurdert andre alternativer. I april 2020 ble det skrevet kontrakt, og i august i fjor dro Andersland Bygg
pågår med det omfattende ombyggingsarbeidet. Bygningen var klar til innflytting ved årsskiftet.

– Det har skjedd noe i sjøen underveis, blant annet krav fra Arbeidstilsynet, men takk godt samarbeid med huseier og byggefirma, har vi løst utfordringene etter kvart. Jeg vil takke deg ansatte for god hjelp og tålmodighet i denne prosessen, og de har meldt seg frivillig, også på fritiden, med å bevege seg frem og tilbake fra mellomliggende bygninger. Nå gleder vi oss til mange år i nye, gode og funksjonelle lokaler, sier Geir Røssland.

Flere nyheter: