reklame for Sheiken Bowling
Menu
Barne- og familieminister Kjell Ingolf Ropstad (KrF) gjentok mandag oppfordringen å melde fra dersom man har mistanke om at barn og unge lider under koronatiltakene. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB scanpix

Ny alarmtelefon for sårbare barn

Regjeringen vil forsterke arbeidet for sårbare barn og oppretter en ny 24-timers alarmtelefon.

Av NTB | 06.04.2020 17:18:08

Sosiale forhold: Alarmtelefonen åpnes tirsdag og skal være tilgjengelig gjennom hele påsken.

Den kan brukes både av barn og unge og nås på nummer 116 111, både som telefon og på sms.

– Min største bekymring har hele tiden vært hvordan de strenge smitteverntiltakene slår ut for barn og unge som har det vanskelig, sa barne- og familieminister Kjell Ingolf Ropstad (KrF) på regjeringens pressekonferanse mandag.

Han fortalte også at det skal settes ned en gruppe av fageksperter for å vurdere konsekvensene for barn og unge av tiltakene som er satt i gang.

– For noen barn er det kanskje spennende å være hjemme fra skole og barnehage, for andre er det helt motsatt. Ukene som ligger foran, kan virke uoverkommelige, sa Ropstad.

Barne- og familieministeren benyttet samtidig anledningen til å be alle som er bekymret for et barn, om å foreta seg noe, enten det er å ringe, besøke dem eller ta kontakt på annen måte.

– Ring og spør hvordan det går, send en melding og spør om de har gjort noe morsomt i dag. Om du har mistanke om at noen har det vanskelig, så meld ifra, lød oppfordringen fra Ropstad.

(©NTB)

Flere nyheter: