Menu
Sør-Koreas Hwang Ui-jo (til venstre) mot Diego Godin og Uruguay under VM-kampen i fotball. Foto: Frank Augstein, AP / NTB

Ny 0-0-kamp i fotball-VM – Uruguay nærmest seier mot Sør-Korea

Uruguay hadde to stolpetreff, men fikk bare med seg ett poeng i 0-0-kampen mot Sør-Korea i Qatar-VM torsdag.

Av NTB | 24.11.2022 16:06:56

Sport: Uruguays veteran Diego Godin (36) var nærmest scoring i førsteomgangen. Han headet på en corner, og ballen traff innsiden av stolpen.

Like før slutt var det Federico Valverdes tur til å treffe metallet helt oppe i krysset. Keeperen ville ikke hatt mulighet til å redde om ballen hadde sneket seg på riktig side av stolpen.

– Det var ikke lett i dag. Sør-Korea ga oss ikke mye rom, og vi var ikke presise nok i spillet. Denne kampen viste hvor jevnt nivået er i VM, sa Godin.

Tottenhams Son Heung-min var tilbake i spill etter ansiktsskaden han pådro seg i en Champions League-kamp noen uker før VM. Han spilte med en beskyttelsesmaske.

– Skaden er ikke så ille. VM er en drøm for alle fotballspillere. Jeg er glad for å kunne spille for landet mitt, sa Son til TV-kanalen ZDF.

– Jeg vil alltid vinne, men i dag ble ikke sjansene utnyttet. Jeg tror begge lag er ganske fornøyd med ett poeng, la han til.

Etter pause var det Uruguay som hadde ballen mest, uten at det ble skapt særlig mye. 35-åringen Edinson Cavani erstattet like gamle Luis Suárez etter vel en times spill. Cavani piffet opp søramerikanernes angrepsspill. Uruguay var mye inne på Sør-Koreas banehalvdel i andreomgangen i Al Rayyan, men mål ble det ikke.

Sør-Korea gjorde et siste forsøk på overtid, men det ble ikke skikkelig farlig foran Uruguays mål, til skuffelse for de mange sørkoreanske tilhengerne på tribunene.

– Det føltes som en hjemmekamp. Tribunestøtten var utrolig, og jeg er takknemlig for at vi har slike fantastiske tilhengere, sa Son.

Sør-Korea ble slått ut i gruppespillet i tre av de fire siste verdensmesterskapene. I 2010 sa laget farvel i åttedelsfinalen.

Uruguay ble VM-firer i 2010, utslått i åttedelsfinalen fire år senere og forsvant i kvartfinalen i 2018.

Portugal og Ghana møtes i den andre kampen i gruppe H senere torsdag.

Sør-Korea hadde én virkelig god mulighet i første omgang, men ballen gikk høyt over målet til motstanderen.

Det var det fjerde 0-0-resultatet hittil i mesterskapet. etter bare 14 kamper. I VM for fire år siden gikk det 37 kamper før et oppgjør endte målløst. Det var kampen mellom Danmark og Frankrike.

(©NTB)

Flere nyheter: