Menu
Ukeprisen i det sørlige Norge i forrige uke var 325 øre per kilowattime (kWh). Foto: Ole Berg-Rusten / NTB

NVE: Lavere strømpriser og vedvarende import til det sørlige Norge

Kraftproduksjonen i Sør-Norge er fortsatt svært lav for årstida, ifølge NVE. Det meldes om lavere strømpriser og vedvarende nettoimport til det sørlige Norge.

Av NTB | 21.09.2022 14:20:57

Natur og miljø: Ukeprisen i det sørlige Norge i forrige uke var 325 øre per kilowattime (kWh). Dette var en reduksjon på 20 prosent fra uka før. Midt- og Nord-Norge hadde ukepriser på henholdsvis 68 og 60 øre/kWh, melder Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE).

I store deler av Nord-Europa falt kraftprisene i forrige uke. En viktig årsak var høy produksjon av vindkraft. Tyskland hadde nesten nullpriser i enkelte timer på lørdagen. Mye fornybar kraft på kontinentet bidro til at sørlige Norge (områdene NO1, NO2 og NO5) også denne uka var nettoimportør av kraft. Slik har det vært de tre siste ukene.

Produsentene i Sør-Norge har blitt bedt av regjeringen om å spare på så mye av vannet de kan i kraftmagasinene, sånn at vi har nok igjen til vinteren. Bakgrunnen er den rekordlave fyllingen i magasinene.

Innrapporteringen til Statnett viser at 3 prosent av den totale kraftproduksjonen i sørlige Norge ble produsert i kraftverk med vannmagasiner som i stor grad kan lagre vann for bruk i vinter.

(©NTB)

Flere nyheter: