Menu
16. mai gikk det et større snøskred ved Fetvatnet i Sykkylven i Møre og Romsdal. Ingen ble tatt av snømassene. Foto: Henning Tandstad / NTB scanpix

NVE forlenger snøskredvarslingen med to uker

Rekordmye snø i Nord-Norge og i fjellet i Sør-Norge gjør at NVE forlenger snøskredvarslingen med to uker, fram til 12. juni.

Av NTB | 25.05.2020 20:18:14

Ulykker og naturkatastrofer: Mye mer snø enn normalt og fortsatt vinterlige forhold med ustabil snø, er altså hovedgrunnen til at de daglige snøskredvarslene fortsetter i ytterligere 14 dager.

–Vi ser at behovet for å forlenge sesongen er spesielt stort i år og har besluttet å forlenge varslingssesongen, sier seksjonssjef Rune Engeset for snøskredvarslingen i Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE).

Ordningen omfatter de 22 regionene på fastlandet, som normalt har daglig varsling i perioden 1. desember til 31. mai. Varslingen på Svalbard avsluttes som normalt 31. mai.

Engeset opplyser at NVE jobber med å få observatører og varslere på plass for å kunne forlenge sesongen, og at de også ønsker observasjoner fra andre på tur.

(©NTB)

Flere nyheter: