Menu
Nuno Espírito Santo er ansatt som ny Tottenham-manager. Foto: Rui Vieira, AP / NTB

Nuno Espírito Santo blir ny Spurs-manager

Tottenham har funnet sin nye manager, og det blir en ny portugiser. Nuno Espírito Santo, som hadde stor suksess med Wolverhampton, har signert en toårskontrakt.

Av NTB | 30.06.2021 21:53:58

Sport: Det meldte klubben onsdag på sitt nettsted. Han presenteres som klubbens nye hovedtrener.

47-åringen hadde jobben i Wolverhampton i fire år. Han ledet klubben til opprykk til Premier League og til to strake 7.-plasser i de to første sesongene. Han førte også laget til kvartfinale i europaligaen i fjor.

Nuno har hatt en heldig hånd med spillere, og mange har under hans veiledning utviklet seg til store profiler.

Tidligere har han ledet Rio Ave i hjemlandet og spanske Valencia. I sin spillerkarriere var han målvakt.

– Vi ønsket en trener som kan innprente spillerne alle verdiene som er viktige for denne klubben, sa sportsdirektør Fabio Paratici, som ble hentet til klubben fra Juventus tidligere i sommer.

– Når du har en tropp full av kvalitet og talent, ønsker du å gjøre tilhengerne stolte og la dem nyte. Det er en enorm glede og ære å komme hit. Jeg gleder meg til å starte arbeidet. Vi har ikke en dag å miste, og vi må gå til verket, for snart er sesongoppkjøringen her, sa Nuno selv.

José Mourinho fikk sparken i april etter 17 måneder i jobben. Ryan Mason ledet Spurs resten av sesongen.

Siden har Mauricio Pochettino, Antonio Conte, Paulo Fonseca, Gennaro Gattuso og flere andre vært linket til Tottenham-jobben, men til slutt endte man med Nuno.

– Jeg vil ønske Nuno velkommen til klubben vår, og jeg vil takke supporterne for deres tålmodighet i denne prosessen. Jeg har allerede snakket om at vi må vende tilbake til klubbens DNA, som er underholdende angrepsfotball, og jeg tror Nuno er mannen som kan gjøre det, sier klubbformann Daniel Levy.

Allerede i 2. serierunde møter han gamle kjente når Tottenham spiller borte mot Wolverhampton.

(©NTB)