reklame for Sheiken Bowling
Menu
Siavash Mobasheri og Rødt Oslo ber kommunen om å boikotte fotball-VM i Qatar. Foto: Beate Oma Dahle / NTB

NRK: Rødt Oslo ber om boikott av Qatar-VM

Rødt vil at Oslo kommune skal boikotte fotball-VM i Qatar. Partiet ber bystyret hastebehandle et forslag onsdag, melder NRK.

Av NTB | 17.10.2022 12:41:37

Sport: I forslaget heter det at «det ikke gis tillatelse på kommunal grunn til å sette opp skjermer eller supportersoner som skal vise mesterskapet i Qatar», skriver kanalen.

Forslaget kommer etter mange har vært kritiske til at kommunen har leid ut Youngstorget i Oslo til et firma som skal vise VM-kamper på storskjerm i et stort telt.

– Byrådet må undersøke muligheten for å bryte denne avtalen, sier Rødts gruppeleder i bystyret, Siavash Mobasheri, til NRK.

Rødt peker på Qatars behandling av gjestearbeiderne som har bygd stadioner og som har gjort det mulig å gjennomføre mesterskapet, som grunnen til boikotten.

«De blir utnyttet og misbrukt på det groveste i et land hvor myndighetene har satt menneskerettighetene nederst på listen over prioriteringer i forberedelsene til mesterskapet», skriver Mobasheri i forslaget til bystyret.

«En VM-boikott vil være et tydelig signal om at Oslo kommune ikke godtar at fotballen blir brukt til å legitimere dette», heter det videre.

Hovedårsaken er at byrådet ikke rekker å vurdere konsekvensene bryte kontrakten innen onsdag.

Mandag ettermiddag behandlet bystyrets forretningsutvalg Rødts boikott-forslag. Et knapt flertall i utvalget sa ja til å behandle forslaget onsdag, men det blir neppe flertall for å si opp avtalen med det private selskapet som skal vise VM på Youngstorget, skriver NRK.

(©NTB)

Flere nyheter: