reklame for Utvik Autoservice
Menu
Representantskapet i Norges Bank skal holde ekstraordinært møte om prosessen rundt ansettelsen av Nicolai Tangen som ny sjef for oljefondet. Foto: Nina E. Rangoy / NTB scanpix

NRK: Representantskapet vil granske ansettelsen av oljefond-sjefen

Representantskapet i Norges Bank vil etter all sannsynlighet sette ned granskning av prosessen rundt ansettelsen av Nicolai Tangen som ny sjef for oljefondet.

Av NTB | 21.04.2020 09:49:26

Økonomi og næringsliv: Formelt skal en egen komité på fem personer avgjøre om det skal innkalles til et ekstraordinært møte i representantskapet, men beslutningen er i praksis allerede tatt, melder NRK.

– De tilbakemeldinger jeg har fått, fra medlemmer både i Den faste komité og representantskapet, heller vel til at det blir et ekstraordinært møte. Dette er ikke noen normal situasjon, sier representantskapets leder Julie Brodtkorb til kanalen.

Neste møte i representantskapet skulle holdes 11. juni, men Brodtkorb mener det er viktig å få i gang prosessen så snart som mulig.

– Slik saken har utartet nå, tror jeg det er positivt og viktig å få gjort det nå, framfor å vente til vårt møte i juni, sier hun.

Representantskapets rolle er å ha tilsyn med Norges Bank og med oljefondet.

Det blir da opp til representantskapet å se på om hovedstyret i Norges Bank gjorde en god nok jobb da de ansatte Nicolai Tangen som ny sjef for oljefondet. Det vil også se på om avtroppende sjef Yngve Slyngstad opptrådte innenfor regelverket da han deltok på det påkostede seminaret i USA.

(©NTB)

Flere nyheter: