Menu
Olav T Sandnes, konsernsjef og sjefredaktør for TV 2, og Thor Gjermund Eriksen, kringkastingssjef i NRK, presenterte onsdag et samarbeid om tv-rettighetene for skisport. Foto: Annika Byrde / NTB scanpix

NRK og TV 2 deler på skirettigheter i Norge

NRK og TV 2 deler alle verdenscuprenn på ski i Norge mellom seg i fem år fra 2021. Dermed forblir noe av skisporten åpen for alle.

Av NTB | 01.07.2020 14:17:48

Kultur og underholdning: – Jeg er veldig, veldig godt fornøyd. Det er en veldig viktig avtale, sier NRK-sjef Thor Gjermund Eriksen.

Norges Skiforbund har solgt rettighetene til alle skirenn som arrangeres i Norge til NRK fram til 2026. NRK og TV 2 er i sin tur enige om å dele på å sende verdenscuprenn som arrangeres her i landet.

De tre partene møttes bare et svev unna Holmenkollbakken onsdag for å skrive under på avtalen.

Det betyr at norske TV-seere får gratis tilgang til alle verdenscuprenn på ski som arrangeres i Norge, samt norske mesterskap og andre nasjonale konkurranser. I dag arrangeres det verdenscupkonkurranser i alpint, hopp, kombinert, langrenn og telemark i Norge.

– NRK kommer til å beholde plassen som den viktigste formidleren av norsk og internasjonal vintersport, slår Eriksen fast.

Men at avtalen som nå er inngått er et plaster på såret, avkrefter Eriksen.

– Nei, det er det absolutt ikke. Vi sa den gangen da NENT fikk FIS-avtalen at vi fortsatt har store ambisjoner om å bygge et godt vintertilbud og beholde posisjonen som den viktigste formidleren av norsk vintersport. Og det gjør vi nå, sier kringkastingssjefen, samtidig som han kommer med nyheten om at kanalen også har kjøpt rettighetene til Ski Classics.

Også president Erik Røste i Norges Skiforbund jubler.

– Avtalen sikrer at norske skirenn blir vist på allmennkringkasterne, en TV-produksjon i verdensklasse gjennom det NRK skal levere, og bred og god distribusjon til utlandet. Og det er viktig for både vår posisjon og vårt omdømme som verdenscuparrangør, sier Røste.

Fordelingen skal skje i god tid før sesongstart hvert år. NRK har i tillegg rettighetene til alle øvrige nasjonale renn, som sesongåpningen og NM i ulike disipliner, skriver skiforbundet i en pressemelding.

– Sola skinner i dag, og det er det en grunn til. Vi er veldig, veldig glad for å kunne jobbe sammen med NRK med formidlingen av skisporten i Norge. Det ser vi fram til. Vi har et kjempebra samarbeid med NRK fra fotball-EM og VM, og det skal vi bygge videre på, sier administrerende direktør og sjefredaktør Olav T. Sandnes i TV 2.

I april 2019 sikret NENT Group seg rettighetene til å vise verdenscup og ski-VM fra 2021/22-sesongen. Dette var rettigheter Det internasjonale skiforbundet (FIS) hadde kontroll på. NRK strakte seg lenger enn noen gang, men måtte gi tapt i budkrigen.

NRK samarbeider med TV 2 om flere TV-rettigheter, og partene er enige om at de to kanalene vil fordele verdenscupkonkurransene mellom seg.

(©NTB)

Flere nyheter: