Menu
Mulla Krekar (t.h.) og advokat Brynjar Meling klager Italia inn til Den europeiske menneskerettighetsdomstolen. Foto: Terje Pedersen / NTB

NRK: Krekar klager Italia inn for Menneskerettsdomstolen

Mulla Krekar klager Italia inn for Den europeiske menneskerettsdomstolen i Strasbourg. Bakgrunnen er soningsforhold og forhold fra rettssaken mot ham.

Av NTB | 09.11.2022 15:31:00

Politikk: Det skriver NRK.

Krekar soner en dom på tolv års fengsel i Italia for terrorplanlegging. Klagen går ut på at Krekar ikke fikk se beviser mot seg, være til stede i rettssalen, eller snakke med den oppnevnte italienske forsvareren. I tillegg klager han på soningsforholdene i Italia.

– Klagen baserer seg både på den rettslige behandlingen han fikk, altså en krenkelse av hans rettigheter til en rettferdig rettergang og på situasjonen han har levd under i italiensk fengsel etter at han kom dit, sier Krekars advokat Brynjar Meling til NRK.

Meling besøkte Krekar i fengselet i Italia for to uker siden. Det var deres første møte siden utleveringen til Italia i mars 2020. Advokatfirmaet Meling klager også på vegne av Krekars svigersønn, som også ble dømt i samme sak.

Najmuddin Faraj Ahmad (63), kjent som mulla Krekar, ble i 2019 dømt til tolv års fengsel for terrorplanlegging.

(©NTB)

Flere nyheter: