Menu
Norges landslagssjef Christian Berge (t.v.) og assistenttrener Jonas Wille etter håndballkampen mellom Sverige og Norge på Ondrej Nepela Arena i Bratislava under EM 2022 i Slovakia og Ungarn. Foto: Annika Byrde / NTB

NRK: Jonas Wille blir ny landslagssjef i håndball

Kristianstad-trener Jonas Wille (45) overtar jobben som landslagssjef for de norske håndballgutta etter Christian Berge, erfarer NRK.

Av NTB | 25.05.2022 09:01:19

Arbeidsliv: NRK viser til «kilder», men ansettelsen er ikke bekreftet.

Wille er fra Halden og trener i dag det svenske laget Kristianstad. Han har tidligere vært trener for blant andre Halden topphåndball, Midtjylland i Danmark og Skövde i Sverige. I tillegg var han assistent for avtroppende landslagssjef Christian Berge i en kortere periode. Wille var blant annet med i EM sist vinter.

Prosessen med å ansette ny landslagssjef etter Berge har pågått siden mars. Det har vært flere kandidater til jobben, deriblant Kristian Kjelling. Også Børge Lund, Michael Apelgren og Nicolej Krickau har vært nevnt som aktuelle for jobben, men kun Kjelling og Wille har være åpne om søknadene sine.

Landslagssjefjobben i Norge er omfattende og inneholder flere oppgaver utover å ha ansvaret for seniorlandslaget.

Norge har sin første samling med kamper under ny ansvarlig i oktober. Første mesterskap blir VM i Polen og Sverige i januar. Gruppene i verdensmesterskapet vil bli trukket senere i år.

Norge har hatt tre mesterskap på rad uten å nå sitt toppnivå. Siden EM-2020 er det ikke blitt norsk semifinaleplass i OL, VM og EM.

(©NTB)

Flere nyheter: