Menu
Sportsredaktør Egil Sundvor og NRK ønsker seg OL-rettighetene fra 2026. Foto: Erik Johansen / NTB

NRK har lagt inn bud på OL-rettighetene fra 2026: – Naturlig at vi er interesserte

NRK ønsker å kjøpe rettighetene til å vise olympiske leker på norske TV-skjermer fra 2026. Discovery tok over i 2018 og skal sende fram til og med 2024.

Av NTB | 21.06.2022 13:31:16

Sport: Det skriver Kampanje, som avslører at NRK er i kampen om rettighetene fra vinter-OL i italienske Milano i 2026.

I etterkant av i Beijing i fjor la Den internasjonale olympiske komité ut anbudsdokumentet som TV-distributørene skal kjempe om å vinne. Rettighetene varer fra 2026 til og med sommer-OL i australske Brisbane i 2032.

NRK mistet i 2018 rettighetene til Discovery, som har sendt tre OL hittil. Tilbake i 2015 betalte Discovery over 11 milliarder kroner for rettighetene. De skal også vise bildene fra Paris-OL i 2024, men skal man tro rikskringkasteren vil de få kamp om de videre rettighetene.

– Det er naturlig at vi er interesserte i dette. Vi klarte ikke å vinne denne rettigheten sist, men vi har ikke gitt opp OL. Vi ønsker oss OL selv om vi er vant med å ikke få det, sier sportsredaktør i NRK, Egil Sundvor, til Kampanje.

Det er ikke kjent om Discovery har lagt inn bud. Landssjef i Warner Bros Discovery, Espen Skoland, ønsker ikke å uttale seg om spesifikke rettighetsprosesser.

Fra før har NRK rettighetene til EM og VM i fotball, samt VM i friidrett.

Mandag ble det klart at Viaplay-eier Nent og NRK skal dele på rettighetene til VM i nordiske grener i Planica i 2023 og VM på hjemmebane i Trondheim i 2025.

NRK har slått seg sammen med den europeiske kringkastingsunionen EBU med et bud for hele det europeiske markedet.

– OL er viktig for publikum og viktig for NRK, men dette handler også om de sterkt økende prisene på alle de store mesterskapene, fortsetter Sundvor.

(©NTB)

Flere nyheter: